Radio Alcoy, 1935

Sempre he escoltat la ràdio. Habitualment tots els dies i a qualsevol hora. La veritat és que no recorde un gran periode de temps a la meua vida sense un transistor a prop. per això, m’ha fet molta il·lusió trobar este retall: la programació de Radio Alcoy del dissabte 12 de gener de 1935.

radio alcoy

Es curiós comprobar que la freqüencia ha canviat lleugerament: ara emiteix des dels 1485 kh, pero fa 81 anys estava en els 1492. Les limitacions tècniques de l’epoca no permitien una gran programació, però encara així tenia més hores que l’actual. Si no m’equivoque, en Radio Alcoy hi ha el “Hoy por hoy Alcoy” de 12:20 a 14:00 i petits espais informatius i publicitaris durant el dia. La nostra ràdio local té un acord amb la Cadena SER i només pot emitir quan li toca.  Al 1935 no existia eixe problema: només hi havia un espai a la fi del dia amb informació directa des de Madrid (I no queda clar si connectaven en directe amb les emisores d’Unión Radio o si era un locutor de la casa el que llegia les notícies).

Ràdio Alcoy emitia en tres trams: de 12:00 a 13:00; de 18:00 a 19:00 y de 21:00 a 23:30. És a dir: quatre hores i mitja, amb les campanes de Santa Maria com a senyals horàries i radioteatre els dissabtes. Ja m’agradaria poder viatjar al passat i escoltar esta programació!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s