L’hotel de la Font Rocha

Als anys trenta, el sou mitjà d’un treballador qualificat en una indústria era de 8,67 pessetes per dia. Els no qualificats tenien un salari més baix: 5,79 pessetes. Són dades que podeu veure ací.

Les persones que volien fer una estada al magífic “hotel-restoran” de la Font Roja d’Alcoi superaven sense problemes els ingressos d’un treballador. 13 pessetes per la pensió mínima podrien representar dos o fins i tot tres vegades el sou diari d’un obrer alcoià qualsevol. I no em parlat de les altres despeses: a l’anunci no està clar si el servei de transport entre Alcoi i el santuari era un extra o si estava inclós en el preu. Penseu també que la col·lecció de licors de totes les marques -només els faltava dir “primeres marques”- seria una temtació massa forta.

Ara, ja ho sabeu, no tenim hotel a la Font Roja -i que continue així-, però sí un restaurant que no està malament. No és cap publicitat encoberta, només una recomanació del tipus: “A vore, barat no és, però car tampoc. S’ha d’agafar el cotxe, però només per l’entorn ja paga la pena l’esforç”. Recomanacions alcoianes, eixe món encara per explorar.

froch

Aprofite este mini-post per anunciar-vos que esta setmana publicaré a Tipografía La Moderna un interessant article sobre la Font Roja als anys vint. Inclouré este retall i molts altres (Com els que ja hem publicat, per cert).

Vaig trobar l’anunci a El Luchador, un periòdic d’Alacant, que es pot consultar a la web Premsa Històrica del Ministeri d’Educació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s