Un Spa al carrer Sant Nicolau

Només cal consultar la premsa de finals del segle XIX i principis del XX, o llegir un llibre de l’època, per adonar-se dels canvis en l’oci i els hàbits saludables. El passejos  per la natura, per exemple, es van fer molt populars. A Madrid, el passeig de Recoletos es va pensar com una forma d’apropar el camp i la natura a la ciutat. L’eixample de Barcelona, per la seua banda, estava pensat com un espai on les zones verdes tindrien la seua importància. Els especuladors, però, van disminuir el seu impacte.

El periode 1890-1910 està ple de dinamisme, de noves idees, de projectes socials, de lluites obreres… De la irrupció del futbol… com un hàbit recomanable per a una burgesia de despatx, sedentària i propensa a enfermetats que ara podríem calificar de mentals o d’estrés.

És també el moment de la proliferació dels sanatoris, o de la popularització dels banys de mar… Quan les platjes no estaven massificades. Fixeu-vos que les classes adinerades viatjaven fins Biarritz (a la frontera amb França) per gaudir dels balnearis.

La gent d’Alcoi que no volia -o no podia- anar-se’n tan lluny, tenia una opció ben prop de casa, en concret a l’Hotel Continental (l’edifici encara es conserva). Com a prova, este anunci de 1909 publicat a lHeraldo de Alcoy:

hotcont

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s