Un dia qualsevol de 1901

Hi ha tret més identificatiu de l’alcoiania que la queixa pública? M’explique: les cartes al director del Ciudad (ara El Nostre) es van convertir, sense exagerar, en un nou gènere literari. I que dir del “Suya es la radio“, el programa de Ràdio Alcoi on els oients participen (cada vegada menys, això sí?)

Esta costum tan alcoiana tingué els seus antecedents fa més de un segle. Ja vam dir -no recorde en quina entrada- que el director del periòdic madrileny El Dia era alcoià. Què significa això? Una cosa molt senzilla: barra lliure per queixar-se de qüestions 100% locals, com esta carta al director publicada EN PORTADA:

DESDEALCOY

Este retrat pintoresc de la burgesia alcoiana de principis del segle XX es va veure trastocat per una serie de successos que ara es compartirien per Whatsapp:

DESDEALCOY

Si ens posem seriosos, és interessant vore el contrast (el gap que dirien els que parlen anglès) entre les classes dominant i treballadora. Esta última, com es pot apreciar, tenia un problema anomenat sinistralitat laboral.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s