Mantes per a una guerra

L’altre dia parlàvem de la fama de les confeccions tèxtils alcoianes al segle XVIII. Esta tradició, no cal dir-ho, anà a més durant el segle XIX i bona part del XX. Ara ja no sonen els telars. No hi ha soroll.

Durant la Guerra Civil, bona part de la Espanya republicana es va beneficiar de la indústria tèxtil alcoiana. El periòdic anarquista Solidaridad Obrera de Barcelona no tenía cap dubte de la contribució de la reraguarda alcoiana:

Se acerca la época de las temperaturas bajas. Los hijos del pueblo, en lucha por su liberación, deben estar preparados para resistir las inclemencias del tiempo. Pertrechados de ropa, de mantas, de botas de campaña, se hace urgente y preciso, y el deber quedará cumplido.

A l’article es recordava que, aparentment, Alcoi no estava preparada per la confecció de roba militar. Siga com siga, la ciutat es va convertir en una peça clau en esta matèria:

alcoi-textil

No cal buscar massa per les hemeroteques digital per trobar un bon exemple. El diari El Sol, a la mateixa data que l’article de Solidaridad obrera (és a dir, el 11 d’octubre de 1936), informava de que les mantes alcoianes ja estaven complint el seu paper:

alcoi-textil

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s