El Petrolio, vist des dels Estats Units

Els successos del Petrolio van arribar fins els Estats Units. En realitat, no es tracta d’un fet tan sorprenent, ja que les agències de notícies ja existien al 1873. Siga com siga, ací van alguns retalls:

alcoi-mass

Al mateix New York Times es feien creus davant de la barbarie d’Alcoi. A l’article es parla dels “decent Spaniards” (És a dir, els espanyols decents). Està clars que els alcoians no estàvem dins d’eixa categoria, al menys al 1873.

Horrible atrocities in Spain. Així va titular un diari de Carolina del Sud el que va ocòrrer a la nostra ciutat. Posem, com a exemple, l’últim paràgraf, on es donen detalls de totes les atrocitats que, suposadament, es van cometre:

alcoi-mass

I finalitzem amb els “Spanish Horrors“. En aquest fragment -perdoneu la qualitat, és el que hi ha-, el cronista diu, entre altres coses, que el paper de les dones alcoianes en la massacre va ser rellevant. I conclou amb una anàlisi que relacionava el temperament dels espanyols -alcoians inclosos- i la seua afició a les corregudes de bous.

alcoi-mass

Anuncis

One thought on “El Petrolio, vist des dels Estats Units

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s