La bona societat alcoiana i la tuberculosi

La tuberculosi és una enfermetat infecciosa que afecta els pulmons i les vies respiratòries. Actualment està pràcticament erradicada al món occidental; no podem dir el mateix als països menys desenvolupats. Pareix una enfermetat llunyana, però no fa molt era habitual patir de tuberculosi o tindre un familiar o conegut infectat. A les muntanyes del continent europeu van comencar a construir-se sanatoris per a tuberculosos. En teoria, si es respirava aire pur, es podia eliminar el bacil de Koch del organisme. Estos hospitals o sanatoris també es coneixen com a preventoris, una paraula que ens sona a tots els alcoians.

El preventori és, actualment, una àrea recreativa amb restaurant, piscina (heu de provar-la a l’estiu) i rutes per a senderistes. A més a més, hi ha una residencia per a la tercera edat. L’edifici era l’antic preventori per a tuberculosos.

La foto-notícia de hui ens remonta a 1916, quan un “grupo de señoras y señoritas de la buena sociedad alcoyana” va postular a benefici de l’hospital de xiquets tuberculosos de la ciutat.

preventori

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s