Del Petrolio al teatre

No havien passat ni tres setmanes des de la revolució del Petrolio. L’exercit encara estava a la ciutat, on segurament es respiraria una calma tensa. Molts internacionalistes es trobaven empresonats, esperant un juí que encara tardaria a arribar. Els edificis cremats no eren només ruines, sinó recordatoris del que va passar. El món encara estava recuperant-se dels anomenats successos d’Alcoi. Engels probablement estaria començant a escriure el seu opuscle Els bakuninistes en acció en el que atacaria amb duresa els anarquistes espanyols.

Mentrestant, a la capital, a Madrid, el Petrolio s’havia guanyat un lloc de privilegi en la cultura popular del moment. Açò es va publicar a l’última pàgina de La Gaceta de Madrid entre els díes 28-31 de juliol:

010retalls

Pel que sembla, el Teatro-café de Capellanes  estava especialitzat en representacions sobre la política del moment. Entre els dies 28 i 31 de juliol va estar en cartell l’obra Sucesos d’Alcoi. El programa també incloïa obres relacionades amb la guerra carlista que estava en procés.

Com seria? Quí faria d’Agustí Albors o Severino Albarracín? Hi haurien números musicals? Son preguntes que, malauradament, no tenen resposta… A no ser que es trobara el libreto o el text a alguna llibreria de vell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s